ТАЪЛИМ ОЛИШ ҲУҚУҚИНИНГ АСОСИЙ ТАЪРИФЛАРИ - ШАРАПОВ , Шухрат (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Мақолада Ўзбекистонда таълим олиш ҳуқуқини таъминлашнинг ўзига хос жиҳатлари қисқача очиб берилган. Инсон ҳуқуқлари умумжаҳон декларациясига кўра, таълим ҳар бир инсоннинг ҳаётий ҳуқуқидир. Ушбу мақола халқаро-ҳуқуқий ҳужжатларни таҳлил қилиш орқали инсоннинг таълим олиш ҳуқуқини батафсил ва изчил тадқиқ қилинган.