ЖСТНИНГ “МИЛЛИЙ РЕЖИМ” ТAМОЙИЛИ ВA УНИ ЎЗБЕКИСТОН ҚОНУНЧИЛИГИГA ИМПЛЕМЕНТAЦИЯ ҚИЛИШ МУAММОЛAРИ - AЛМОСОВA Шахноза (YURIST AXBOROTNOMASI, 2023)
Халқаро савдони тартибга солувчи ҳукуматлараро ташкилот ҳисобланувчи Жаҳон савдо ташкилоти (ЖСТ) тамойилларининг асосийси саналувчи камситмаслик принципи ўз навбатида, энг кўп қулайлик берувчи режим ва миллий режимни ўз ичига олади. Ушбу мақола орқали муаллиф ЖСТ доирасида миллий режимнинг тарихи, давлатлар амалиётида қўлланилиши (ривожланаётган давлатларга алоҳида аҳамият берилади) ва унга истисно ҳолатлар билан бирга, ЖСТга аъзо бўлишга тобора яқинлашиб бораётган Ўзбекистон Республикаси қонунчилигида ушбу режим билан боғлиқ муаммоларни ўрганган ҳолда уларни ҳуқуқий тартибга солиш бўйича ўз таклифларини беради.